Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاکستانی‌ها هم عید نوروز را جشن می‌گیرند، در اسلام آباد نیز برای جشن نوروز سفره هفت سین آماده می‌کنند، این امر نشان می‌دهد که رسوم پاکستان و ایران از لحاظ فرهنگی مطابقت دارد.

نوید نقوی خبرنگارخبرگزاری تسنیماسلام آباد : نوروز استقبال مشترک سال نو و بهار است، نوروز آغاز سال شمسی و جشن بهار هم است، این دوران مردم به یکدیگر تبریک می‌گویند و برای سلامتی و توسعه دعا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«الهام عبداللهی» اصالتا ایرانی و یزدی است که همسرش یک پاکستانی است، او در اسلام آباد به خبرنگار تسنیم می‌گوید : به همه بینندگان سلام عرض می‌کنم. سال جدید ایران را تبریک عرض می‌کنمکه نوروز نامیده می‌شود، و جشن بهار نیز گفته می‌شود، و ما اینجا در اسلام آباد مختصرا یکی از رسم‌های نوروز را جشن می‌گیریم، در این جشن سفره هفت سین آماده می‌کنیم، مواد خوراکی متفاوت روی این سفره چیده می‌کنیم، مثلا اینجا شیرینی، ماهی و غیره... و من به همه تبریک می‌گویم و دعا می‌کنم که سال نو باری همه شما پر از خوشحالی و خوشبختی باشد.

یک بانوی پاکستانی به خبرنگار تسنیم می‌‌گوید: مردم ایران عید نوروز را به عنوان روز نو گرامی می‌دارند، این روز روز اول سال نو است،اول فروردین، که در پاکستان در ماه مارس برگزار می‌شود، همانند که در کشور ما عید را جشن می‌گیرند همانطور مردم ایران از سه هزار سال این روز را جشن می‌گیرند، در این روز سفره هفت سین درست می‌کنند، و روی این سفره غذاهایی که از سین شروع می‌شود، چیده می‌شوند، و هر غذایی مفهوم خاصی داردمثلا سیر، سیب، سوهان وغیره... مردم ایران این جشن را با آمادگی خاصی برگزار می‌کنند، هر سالرنگ خاصی پوشیده می‌شود،مردم ایران این عید را خیلی خوب جشن می‌گیرند و ما مردم پاکستان این عید را تبریک می‌گوییم.

خبرنگار تسنیم در ادامه به یکی از کلاس‌های درس دانشجویان پاکستانی در اسلام آباد رفته و نظر آنها را درباره عید نوروز جویا می‌شود.

یکی از دانشجویان می‌گوید :من در این فرصت شادی به همه ملت ایران تبریک عرض می‌کنم.

دانشجوی دیگری هم خاطر نشان می‌کند : ما به همه جهان اسلام به ویژه به ملت ایران عید نوروز و آغاز سال نو را تبریک می‌گوییم.

دانشجوی دیگری از برگزاری جشن نوروز در کشورهای مختلف حرف می‌زند و به خبرنگار تسنیم می‌گوید :عید نوروز را در کشورهای مختلف جهان جشن می‌گیرند، مثلا پاکستان، آذربایجان، تاجیکستان، روسیه، هند و چین و غیره...

دانشجوی دیگری هم می‌گوید: در مناطق شمالی به ویژه در گلگت بلتستان با ذوق و شوق این عید جشن گرفته می‌شود، در این عید، بازی‌های مختلف داریم مثلا تخم مرغ را می‌شکنیم و میوه خشک (آجیل) تقسیم می‌کنیم، و مراسم بزرگ برگزار می‌کنیم.

جوان دیگری هم خاطرنشان می‌کند: ملت‌های مختلف مثلا آذربایجانی، افغانستانی، فارس وترک، این عید را با شادی جشن می‌گیرند.

دانشجوی دیگری هم از آداب و رسوم مربوط به نوروز حرف می‌زند و به خبرنگار تسنیم می‌گوید :نوروز سه رسم دارد، رسم اول هفت سین است که روی یک سفره هفت غذای مختلف چیده می‌شوند، دوم چهارشنبه سوری است و در آخرین چهارشنبه سال ترقهپرتاب می‌کنند وسوم هم طبیعت‌گردی است که در آن مردم از طبیعت لذت می‌برند، همه ملت از خانه‌ها بیرون می‌روند.

دانشجوی دیگری فریاد می‌زند : دوستی ایران و پاکستان.....زنده باد.

یک بانوی پاکستانی به خبرنگار تسنیم می‌گوید: من به برادران و خواهرانایرانی، عید نوروز را ازصمیم قلب تبریک می‌گویم.

شهروند دیگری هم می‌گوید: من از طرف مردم پاکستان به مردم ایران عید نوروز را تبریک می‌گویم.

مانند همه جهان در اسلام آباد نیز برای جشن نوروز سفره هفت سین آماده می‌کنند، این امر نشان می‌دهد که رسوم پاکستان و ایران از لحاظ فرهنگی مطابقت دارد.

انتهای پیام/.

R36355/P36461/S8,90,94,91/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهدی آشنا برگزیده جشنواره عکس نوروز تاجیکستان شد

به گزارش خبرنگار مهر، جایزه بهترین شرکت‌کننده و نشان آبی آسمانی فیاپ از جشنواره بین‌المللی عکس «نوروز» در تاجیکستان به مهدی آشنا عکاس ایرانی رسید.

جشنواره بین‌المللی عکس «نوروز» در تاجیکستان از ۲۶ مارچ تا ۲۹ آوریل ۲۰۲۴ برابر با ۷ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار شد که دارای مجوز (پاتروناژ) فدراسیون هنر بین‌المللی فیاپ است.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۳۸۸ با تصویب قطعنامه‌ای روز ۲۱ مارس را با عنوان فرهنگ صلح به عنوان روز جهانی «نوروز» به تصویب رساند و در تقویم خود جای داد. از این پس نوروز به‌عنوان یک مناسبت بین‌المللی به رسمیت شناخته شد.

در اطلاعیه دفتر روابط عمومی مجمع عمومی سازمان ملل آمده‌است که امروزه بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در ایران، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، سایر کشورهای آسیای میانه و قفقاز، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، هند، در منطقه بالکان، آلبانی و مقدونیه، حوزه دریای سیاه و خاورمیانه آغاز فصل بهار را با سنت باستانی عید نوروز که تاکیدی است بر زندگی در هماهنگی و تعادل با طبیعت، جشن می‌گیرند.

جشنواره بین المللی عکس «نوروز» نیز در همین راستا برگزار می‌شود.

کد خبر 6091942 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان
  • مراحل پخت یک گاو ۲۰۰ کیلوگرمی در تنور به سبک آشپز مشهور پاکستانی (فیلم)
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!
  • تظاهرات ضدصهیونیستی دانشجویان پاکستانی در مقابل کنسولگری آمریکا
  • مهدی آشنا برگزیده جشنواره عکس نوروز تاجیکستان شد
  • تجمع دانشجویان پاکستانی در همبستگی با حامیان فلسطین در آمریکا+عکس
  • از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد